Amelis’hof

Date March 11, 2011 Author Lotte Comment No Comments

Amelis’hof is een biologische tuinderij op landgoed Amelisweerd. Een opknapbeurt moet ervoor zorgen dat men kan blijven genieten van deze bijzonder plek in Bunnik. Het boswachtershuisje is ongeisoleerd en  daarom slecht te gebruiken door de vrijwilligers in de winter. Het oude bitumen dak   is vervangen door een geisoleerd dak met oud-hollandse pannen. Als isolatiemateriaal is gebruik gemaakt van drukvaste houtvezelplaten die volledig afbreekbaar zijn. Het plafond is verwijderd, de wanden gestript en geisoleerd met houtvezelplaten en vervolgens afgewerkt met leemstuc. De wc is verplaatst zodat er binnen meer ruimte is om samen te komen. Bijzonder aan dit project is dat bijna de hele uitvoering door onervaren vrijwilligers is gedaan. De begeleiding was daarom erg belangrijk; elk detail is doorgesproken zowel voor als tijdens de bouw.

Het oude bitumen dak (links)  is vervangen door een geisoleerd dak met oud-hollandse pannen. Als isolatiemateriaal is gebruik gemaakt van drukvaste houtvezelplaten die volledig afbreekbaar zijn.

De binnenruimte voor (boven) en na (onder) het aanbrengen van houtvezelisolatie en stuukwerk. Het plafond is verwijderd, de wanden gestript en geisoleerd. Op de achterwand is te zien dat de leemstuuk nog nat is, behalve op de schoorsteen.

 

Niels Kloppenburg brengt leemstuc aan op de geisoleerde wanden van de winkel.

 

 

 

  ·   Categories:  projecten, renovatie, Uncategorized, workshop

Leave a Reply