Stro-woning

Date November 19, 2011 Author Lotte Comment One Comment

Samen met Studio van Schie is dit ontwerp gemaakt voor een woning geïsoleerd met strobalen. De kopse gevels worden afgewerkt met kalkstuc, de zijgevels zijn afgewerkt met grijze pannen die doorlopen in het dakvlak. Het ruimtelijk ontwerp is afgestemd op de leefstijl van de toekomstige bewoners;  de lichtinval per ruimte is afgestemd op de manier waarop en het moment dat de ruimte gebruikt wordt. Daarnaast is de woning “levensloopbestendig” omdat het mogelijk is het huis later alleen op de begane grond te bewonen en de bovenverdieping apart te verhuren. Op het dakvlak is ruimte voor zowel PV panelen als zonnecollectoren, binnen neemt de leemkachel een centrale plaats in in de winter en verwarmt tegelijk het boilervat als de zon niet schijnt. Het casco is door een aannemer geplaatst en zowel de invulling met strobalen als de afwerking doen de bewoners zelf. De bouw van de strowoning is te volgen via www.strozo.nl

 

Impressie van werkruimte op bovenverdieping (boven) en zitkamer met leemkachel (onder).

 

  ·   Categories:  projecten, workshop

One Comment → “Stro-woning”

  1. Rogier Noort 7 years ago  

    Mooi ontwerp. De ramen zijn gedurfd, maar inspirerend… erg fraai.

Leave a Reply