Browsing Category 'hergebruik'

RSS

ProQR 2.0

November 26, 2017

ProQR 2.0

Studio Middelkoop heeft al eerder een ontwerp gemaakt voor het nieuwe interieur van ProQR, maar het bedrijf groeide zo snel dat er binnen korte tijd alweer gebrek aan ruimte was ontstaan. Binnen hetzelfde pand kon ProQR tijdelijk een groter oppervlak huren, met als uiteindelijk doel later te verhuizen naar TNO. Vanuit dit oogpunt hebben Van Schie Architecten en Studio Middelkoop samen flexibele meubels ontworpen die meeverhuisd konden worden. We zijn erg trots op het eindresultaat, dat ook gepubliceerd is op www.dearchitect.nl

Op zolder

December 25, 2010

Op zolder

De verdieping van een vrijstaande jaren 50 woning wordt opgeknapt. De bestaande spanten worden weer in het zicht gebracht en het dak geïsoleerd met houtvezelisolatieplaten. Alle nieuwe ruimtes worden uitgevoerd in fins underlayment; een goedkoop materiaal maar met een pure, lichte uitstraling. De zolderruimte is volledig gestript van alle wandbetimmering zodat het dakbeschot van binnenuit geisoleerd kan worden. Dit gebeurt met natuurlijk isolatiemateriaal gemaakt van samengeperste houtvezels. Dankzij de natuurlijke eigenschappen worden eventuele vochtproblemen voorkomen, blijft de verdieping is de winter warm en in de zomer koel.

De afvoer van de douche is aangesloten op een douchepijp-warmtewisselaar, zodat tot wel 40% van de warmte van het afvoerwater van de douche direct hergebruikt kan worden om het toevoerwater voor te verwarmen. Daarnaast wordt een zonnecollector geïnstalleerd waar niet alleen de ketel op aangesloten wordt maar ook de hotfill wasmachine en vaatwasser. Zo hoeft het water voor deze machines niet meer elektrisch verwarmd te worden, maar zorgt de zon daar voor.

TIJDENS DE VERBOUWING

HET RESULTAAT

Ikea aan de wilgen hangen

December 23, 2010

Ikea aan de wilgen hangen

Staande lamp gemaakt van een oude ikea-lampenkap, wilgentak en voet van eikenhouten pen-gat verbinding

Rudolf Steiner Zorg Den Haag

In opdracht van Rudolf Steiner Zorg heeft ons architectencollectief een haalbaarheidsstudie gemaakt naar de (on)mogelijkheden van hergebruik van het bestaande Tobiashuis tot zorgappartementen. Aaneensluitend is een voorstel gemaakt voor een opfrisbeurt voor het interieur van het Tobiashuis, zodat de huidige bewoners ook de laatste jaren voordat ze overgeplaatst worden een fijne leefomgeving hebben.

Dit voorstel is door 9 degree Architecture uitgewerkt en in 2011 uitgevoerd. In het kader van privacy kunnen er geen foto’s getoond worden van de de ruimtes die al in gebruik zijn, maar onderstaande geeft wel een beeld van het eindresultaat.

Fort Tilden

April 29, 2010

Fort Tilden


Earthship Zwolle

September 15, 2008

Earthship Zwolle

Na twee keer als vrijwilliger gewerkt te hebben aan het Earthship in Frankrijk van Kevan en Gillian Trott, mocht ik meewerken in het Eartship Biotecture Europe Team toen het eerste Earthship in Nederland gebouwd ging worden. De bouw van zo dichtbij meemaken maakte het mogelijk een goed beeld te krijgen van de voors- en tegens van het gebruik van het earthship-concept in Nederland. Het volrammen van de autobanden met aarde bleef maanden voelbaar in mijn rug..

Sanatorium Joseph Lemaire

December 10, 2007

Sanatorium Joseph Lemaire

rmit

Visafslag Scheveningen

June 23, 2005

Visafslag Scheveningen

Transformatie van de Scheveningse Visafslag tot woongebouw.